Menu Sluiten

Ceramicspeed Service Center

CeramicSpeed is dé high-end leverancier voor alle draaiende onderdelen op je fiets. Het Deense bedrijf staat bekend erom bekend de meest gewilde keramische lagers van de wielerindustrie te produceren. Daarnaast maken ze ook kettingen, bottom brackets, balhoofden en lagers voor wielnaven.

Waarom CeramicSpeed?

Een upgrade naar CeramicSpeed derailleurwieltjes, een balhoofd, bottom bracket, lagers en een ketting, geeft de fanatieke wielrenner precies waar hij naar op zoek is. CeramicSpeed lagers verminderen wrijving, verbeteren vermogensoverdracht en hebben een langere levensduur. Het verschil tussen CeramicSpeed lagers standaard stalen lagers ligt in het feit dat CeramicSpeed ’s werelds meest verfijnde keramische kogeltjes heeft ontwikkeld. CeramicSpeed kogels zijn ronder, harder, gladder, stijver, lichter en duurzamer dan de kogels die elke andere onderdelen fabrikant ooit heeft ontwikkeld. Doe je een complete CeramicSpeed upgrade, dan kun je 10 tot wel 16 watt besparen. Je monteert dan lagers, bottom bracket, het oversized derailleur wieltjes systeem en een UFO ketting. Kies je voor een minder uitgebreid pakket, dan bespaar je alsnog zo 6 tot 9 watt energie. Naast een hoger wattage hebben de onderdelen van CeramicSpeed ook andere voordelen. Zo is de levensduur van de componenten vele malen hoger. Door de zorgvuldige selectie van materialen, de bijzonder nauwkeurige lagers en het feit dat elke set lagers met de hand vervaardigd is, zijn de onderdelen van CeramicSpeed van exceptionele kwaliteit.

Het verschil in cijfers?

Met de toepassing van Ceramicspeed onderdelen kunnen je minuten tijdwinstpakken. Wat weinigen weten is dat bij een lagere gemiddelde snelheid de winst groter is. De invloed van luchtweerstand is dan lager en de winst in de “drive train” groter.

 Afstand in KM. Winst bij 48km/u Winst bij 42km/u Winst bij 32km/u
 40km 25 seconden 50 seconden 2:00 minuten
 90km 55 seconden 1:52 minuten 4:30 minuten
 180km 1:50 minuten 3:45 minuten 9:00 minuten

 

Deze tijden zijn op basis van een vlak parcours, bij een heuvelachtig of bergachtig parcours zijn de verschillen nog groter omdat bij beklimmingen de invloed van luchtweerstand nog veel minder is. Beter je Strava tijden met CeramicSpeed!

CeramicSpeed in het prof peloton? Welke renners? Welke worldtour ploegen?

In het profpeloton is CeramicSpeed gewild. Onder meer de profploegen AG2RTeam Dimension DataQuick Step en Astana rijden met deze schitterende onderdelen.

CeramicSpeed bij Dewasport fietsenwinkels

Door het intensief testen van alle producten in onze winkel, zijn we overtuigd dat Ceramicspeed een absolute meerwaarde biedt voor u & uw fiets. Door het testen, verkopen & monteren van CeramicSpeed onderdelen zijn onze Dewasport winkels erkend SERVICE CENTER geworden. Heb je graag meer info? Kom vrijblijvend langs in één van onze winkels.