Menu Sluiten

Bedrijven & Leasing

Schakel een versnelling hoger en bekijk nu de verschillende mogelijkheden voor een fietsleasing! Hiervoor werken we samen met onze Leasepartners KBC, O2O, Team Cyclis, CTEC, B2Bike en Lease A Bike.

Onze Belgische wegen slibben dicht, en dat zorgt voor veel files, frustratie & ongelukken. Daarnaast zijn we ons allemaal steeds meer bewust over de impact die de auto heeft op ons milieu. Dat zorgt er voor dat steeds meer werkgevers & werknemers voor hun woon-werkverkeer kiezen voor alternatieve vervoersmiddelen zoals de (elektrische) fiets.

Bij Dewasport fietsen zijn we dan ook heel tevreden, dat wij kunnen bijdragen aan een toekomstgerichte & milieuvriendelijke mobiliteit.

Als werkgever kunt nu ook uw steentje bijdragen door het aankopen of leasen van fietsen voor uw medewerkers. Zo voorziet u enerzijds uw werknemer van een doeltreffend en gezond vervoersmiddel, en anderzijds zorgt u ook voor gemotiveerde werknemers die actief bijdragen aan een beter milieu.

Bij ons kan u terecht voor een ruim aanbod kwaliteitsfietsen van de A+ merken Elektrische Speedpedelec (high speed 45km/u) fietsen, klassieke stadsfietsen, toerfietsen, racefietsen, mountainbikes, vouwfietsen en de elektrische fietsen.

Wij zorgen voor het juiste advies, de bijpassende fietsaccessoires en de service na verkoop. Bij leasing zorgen onze leasepartners voor de administratieve verwerking voor een zorgeloos fietsleaseplan.

Fietsleasing is een WIN-WIN voor zowel werknemer als werkgever!
Een bedrijfsfiets heeft zoveel voordelen, daarom sommen wij het hier even op voor u!

Voordelen voor werknemers

Fietsen brengt op!

Dankzij de fietsvergoeding kan je tot €0,23 eurocent per gereden fietskilometer ontvangen deze is bovendien volledig belastingvrij. Een bedrijfsfiets wordt niet beschouwd als belastbaar voordeel (VAA), ook niet als je je bedrijfsfiets voor privédoeleinden gebruikt. Een leuke fietstocht met je race en-of elektrische fiets in het weekend is dus heel mooi meegenomen! Bovendien bespaar je vaak ook op kosten die je anders misschien zou hebben, zoals benzinekosten, duurder onderhoud van je wagen, parkeerkosten, …

Fietsen is gezond zowel mentaal als fysiek!

Wist je dat fietsen goed is voor de gezondheid? Fietsers zijn minder ziek en leven langer, dat is wetenschappelijk bewezen! Wie elke dag een uurtje naar zijn werk fietst, kan misschien ook al eens een beurt in de fitnesszaal overslaan en toch fit en slank blijven. Daarnaast heeft een fiets ook een positief effect op het milieu en daar worden we allemaal gezonder van!

Fietsen zijn gewoonweg snel!

Door de fileproblematiek in Belgie, Vlaanderen, Wallonie & Brussel ben je in vele gevallen vaak sneller met de (elektrische) fiets dan met je eigen wagen. Zeker in de stad is een fietstochtje een stuk sneller dan een autorit. Bovendien weet je op voorhand hoe lang je onderweg zal zijn. Ook parking zoeken behoort tot de verleden tijd. Kortom meer vrije tijd voor jezelf!

Fietsen is super leuk!

Wij werken met de beste kwaliteitsmerken en zorgen voor advies op maat zodat je veel plezier zal beleven aan je bedrijfsfiets. Dankzij de mogelijkheden van een omnium verzekering (diefstal en schade), pechverhelping onderweg en een onderhoudsplan kan je altijd rekenen op je fiets.

Fietsen zijn uiterst flexibel!

Een fiets is zeer flexibel en kan gemakkelijk al uw noden & vereisten tegemoet komen. Zo kan je met een speedpedelec (Elektrische fiets 45km/u) ook lange afstanden tot zelfs 60km in een enkele rit afleggen, kan je met een stadsfiets ook een snelle boodschap doen na het werk, neem je vlot de kinderen mee in het kinderzitje(s) of pendel via openbaar vervoer met je Brompton vouwfiets naar je werk.

Voordelen voor werkgevers

De fiscus houdt van fietsen.

De kosten voor een bedrijfsfiets en zijn toebehoren (fietsaccessoires maar bijvoorbeeld ook een fietsenstalling) genieten van een verhoogde fiscale aftrekbaarheid van 120%. Voor wie regelmatig met de fiets naar het werk rijdt zijn er ook geen socialezekerheidsbijdragen verschuldigd.

Een positief imago.

Het aanbieden van bedrijfsfietsen past volledig in het plaatje van maatschappelijk verantwoord ondernemen met oog voor het milieu en gezonde werknemers. Ook de buurtbewoners van uw bedrijf zullen positief reageren op een verminderde verkeersdrukte wanneer uw werknemers vaker de fiets nemen.

Gezonde en productieve werknemers.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat fietsende werknemers gezonder zijn, stipter arriveren en minder vaak afwezig zijn op het werk. Daarnaast krijgen ze minder te maken stress in de file wat ongetwijfeld ook een positief effect heeft op de gemoedsrust.

Kostenbesparing.

U bespaart op brandstofkosten en op parkeerruimte. Die vrijgekomen parkeerruimte kan bovendien ook beter aangewend worden voor uw klanten bijvoorbeeld.

Fietsleasing.

Om het voor u als werkgever nog makkelijker te maken om met bedrijfsfietsen aan de slag te gaan zijn er nu ook leaseformules. Samen met onze verschillende leasepartners  zorgen wij voor een doordacht fietsleaseplan waarbij u als werkgever zo weinig mogelijk administratieve rompslomp dient te verwerken.

 Hoe werkt het?

  • Met je vooropgesteld leasebudget zoeken we samen jou favoriete fiets
    (binnen geselecteerde merken van de leasemaatschappij)
  • Je krijgt een offerte mee die je kan doorgeven aan je werkgever
  • Na goedkeuring van je dossier wordt de fiets bij ons besteld