Menu Sluiten

Nieuwigheden Bosch e-bikes 2020

Bosch Performance Line vernieuwt

Met de nieuwe Performance Line CX brengt Bosch eBike Systems in modeljaar 2020 een aandrijvingssysteem voor eMTB-gebruik op de markt, dat licht, compact en tegelijkertijd extreem krachtig en efficiënt is. De krachtigste aandrijving van Bosch met tot wel 340% ondersteuning. De motor versnelt extreem dynamisch, reageert zonder vertraging op de pedaaldruk van de fietser en zorgt vanaf de eerste trap voor een dynamisch rijgedrag. Voor eBikers in het sportieve segment betekent dit nog meer beweeglijkheid en controle over de bike en optimaal rijplezier op de trails.

PowerTube vanaf nu tot 625Wh

De nieuwe PowerTube 625 is deenergieleverancier van Bosch voor maximale actieradius en hoogtemeters. Tot nu toe was 500Wh de maximale batterijcapaciteit. De krachtige, integreerbare lithium-ion-accu is perfect voor eMountainbikers en eBikers die lange afstanden afleggen. Ook nieuw: de compacte PowerTube 400, die zich onzichtbaar in het frame van stadsfietsen laat integreren.

Kiox lock – vowaardige aanvulling op een mechanisch slot

Een mechanisch slot blijft onontbeerlijk. Met de nieuwe premiumfunctie Lock biedt Bosch eBike Systems eBike-rijders nu echter een digitale extra bescherming: dankzij de functie wordt de motorondersteuning volledig gedeactiveerd wanneer de boordcomputer Kiox van de eBike wordt genomen. Men kan deze enkel weer ontgrendelen met jouw unieke boordcomputer.

SmartphoneHub

De nieuwe SmartphoneHub van Bosch eBike Systems verbindt de eBiker dankzij de smartphone en de COBI Bike-app met de online-wereld. Het intelligente controlecentrum biedt een groot aantal handige functies – van navigatie via muziekbediening, fitness-tracking en telefonie tot het verbinden met andere diensten en apps zoals Strava en komoot. Een geïntegreerd display zorgt ervoor dat de eBiker ook zonder de smartphone steeds van de belangrijkste rijgegevens voorzien wordt.

Kiox

Kiox, de compacte kleurendisplay voor sportieve fietsers, verbindt de eBiker via de smartphone-app eBike Connect met de digitale wereld. Daardoor kunnen bijvoorbeeld door Kiox geregistreerde rit- of fitnessgegevens via de app naar het online-portal eBike Connect worden overgedragen. Na de rit kunnen de activiteiten eenvoudig met de smartphone of de computer worden geanalyseerd. De gegevens tussen Kiox en de app worden automatisch via Bluetooth gesynchroniseerd, ook software-updates kunnen draadloos op de boordcomputer worden geladen. Nog een innovatie bij Kiox: De weergave van Bosch eBike ABS wordt in het display geïntegreerd, het afzonderlijke controlelampje valt weg.