Ik zoek een nieuwe mountainbike?

Een mountainbike ? Welke moet ik in godsnaam kiezen ? 
Je hebt besloten een nieuwe mountainbike te kopen.
Al is het aanbod dezer dagen zo overweldigend, dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Geen paniek, we geven enkele korte reviews over zeer interessante prijs-kwaliteit mountainbikes die wij in onze gamma hebben! Zo word de juiste mountainbike kiezen wordt zo een stuk gemakkelijker.


Merida Big Nine XT-edition

De Merida Big Nine XT Edition is een 29" crosscountry georiënteerde fiets, perfect voor de bekende VTT's in onze regio. Verkozen montage bij deze Mountainbike is natuurlijk al te raden nadat je de naam van onze fiets kent "De Big Nine XT-edition" Hij is dus afgemonteerd met een Shimano XT drivetrain. De moderne 2x11 groep schakelt zeer vlot, en biedt je voldoende mogelijkheden om overal boven als eerste toe te komen.

Verder is de fiets voorzien van diverse Merida onderdelen, én de Manitou Machete voorvork. Deze voorvork filtert oneffenheden in de grond moeiteloos weg én bevat een gebruiksvriendelijke lock-out waarmee je de vering perfect kan afstellen naar parcours behoefte. Handig op het asfalt.

Alles samen gevat is de Merida Big Nine XT-edition een erg complete XC-mountainbike. Ook is er een heel zachte prijs berekend voor deze fiets. Hij is namelijk in promotie geplaatst  van 1499 euro naar 1299 euro. De Merida XT-edition kan je krijgen in twee kleuren Mat zwart of een soort van SKY blauw. 

             


Merida Big Nine 700 

In vele aspecten is de Merida Big Nine 700 een vrij gelijkwaardige fiets als boven genoemde XT-edition, toch moet je dat met een korreltje zout nemen eens je dieper in de specs gaat gaan zoeken. Je komt bijvoorbeeld tot de constantie dat bij de Big Nine 700 gebruik maakt van een COMPLETE Shimano XT groepset. Dit kan verhalen op het feit dat ook het volledig hydraulische remsysteem XT afgewerkt is, Inclusief remschijven. 

Met het frame heeft Merida, een volledig andere aanpak dan bij de overige aluminium mountainbikes in het gamma.
Het Nine Lite frame zoals Merida het zelf noemt, is bijgevolg 300gram lichter & behoort zo tot de lichtere aluminium MTB op de markt. 

In de Big Nine 700 heeft Merida dit jaar gekozen voor een heel mooi kleur, een soort van donker grijs met mat zwarte accenten. prijsmatig is Merida zoals gewoonlijk heel sterk, dus wordt deze prachtige mountainbike al van jou voor 1699 euro.


Nu over lezen en schrijven is wel leuk, maar uiteindelijk wilt u graag met deze fiets even kort testen of hem gewoon even in realtime zien. Dat is geen enkel probleem aangezien deze fietsen meestal voorradig zijn in onze winkels te Deinze, Wetteren of Dendemonde

Meer nieuwsitems